Moet je nu wat weten?

Nieuws

Batavia: de meest ambitieuze fictiepodcast van de lage landen ooit.

oktober 2023

Batavia is een echte hollywoodfilm geworden, maar dan voor je oren. Voor deze uitzonderlijke productie haalden we alles uit de kast: geluidsmannen met microfoons en opgerolde pijpen in de branding, locatiebezoeken aan krakende houten schepen en heel veel acteurs met hun hoofd in grote tobbes water.

Dit is een podcast van ongeziene kwaliteit, eentje waarbij je wil gaan zitten, luisteren en je helemaal laten meenemen in een gruwelijk spannend verhaal.

De 12-delige dramapodcast 'Batavia' vertelt het waargebeurde verhaal van de gruwelijkste scheepsreis uit de geschiedenis. Het is een internationale productie met meeslepende muziek, nagelbijtende cliffhangers en een topcast: Jan Decleir, Raymond Thiry (Undercover), Robby Cleiren, Jonas Vermeulen, Joke Emmers, Bart Hollanders en vele anderen.

Batavia, vanaf 28 oktober op je favoriete podcastkanaal.

Dieric… euh… dinges… Wie?

oktober 2023

Wat hebben we genoten van de lancering van ons gloednieuw hoorspel ‘Dieric Dinges Bouts’ in de Sint-Pieterskerk. Een wel heel passende locatie: Bouts schilderde zijn beroemde werk ‘Het Laatste Avondmaal’ voor de Sint-Pieterskerk.

Het verhaal van ‘Dieric Dinges Bouts’ komt van scenarist Koen Van Deun en speelt zich af in het Leuven van 1463. In het verhaal heeft de supergetalenteerde Leuvense schilder Dieric Bouts het niet makkelijk. Wat hij ook doet, hoe mooi hij ook schildert, niemand ziet hem staan en niemand onthoudt zijn naam. Een hoorspel met de stemmen van onder meer Warre Borgmans, Koen De Graeve, Robby Cleiren, Ini Massez en Jeroen Meus.

Samen met M Leuven werkten we niet alleen een hoorspel, maar ook een audioguide uit voor de tentoonstelling ‘Dieric Bouts. Beeldenmaker’. Te bezoeken van 20 oktober 2023 tot en met 14 januari 2024.

Luister alvast mee op https://www.mleuven.be/dieric-dinges-bouts.

Een splinter­nieuwe website én een fris logo. Dat werd tijd.

Oktober 2023

Veel mensen kennen Het Geluidshuis intussen van onze populaire podcasts en heerlijke hoorspelen. Da’s fantastisch, alleen jammer dat daardoor wel eens vergeten wordt dat we ook nog elke dag radioreclame maken. Straffe radioreclame zelfs.

Hoog tijd dus om onze tonnen ervaring en uitgebreide expertise in audiocontent voor merken wat meer in de verf te zetten. Met een gloednieuwe site. En een heerlijk fris logo.


Duik in de vele content cases, luister naar onze sonic branding voorbeelden of snuister door zowel gloednieuw als stokoud maar tijdloos radiowerk.

Brons voor paars-wit!

Juni 2023

Fromage won een bronzen hoedje op de Creative Belgium Awards in de categorie Casting & Performance.

Bedankt RSC Anderlecht voor deze fijne opdracht, bedankt Bart Cannaerts voor het fantastische verhaal.

Bedankt Nederlands- en Frantalige cast om zich te smijten in onze studio’s en bedankt componisten, arrangeurs en muzikanten voor de underscore en liedjes.

Bedankt geluidstechniekers om dit alles in de mix te gooien met een topper van een luisterverhaal als resultaat.